Πότε θα παρουσιαστεί το Hyundai Ioniq 7; (+video)

H Hyundai συνεχίζει την εξέλιξη του Ioniq 7, του μεγαλύτερου αμιγώς ηλεκτρικού SUV της το οποίο θα είναι επταθέσιο και θα εντυπωσιάζει με τα χαρακτηριστικά και την ευρυχωρία του.

Το καινούργιο αμιγώς ηλεκτρικό της Hyundai θα ξεχωρίζει για τη σχεδίασή του και από τις διαστάσεις του, καθώς θα είναι το μεγαλύτερο μεταξύ των ηλεκτρικών οχημάτων της. Θα είναι επταθέσιο και θα αποτελεί τη «ναυαρχίδα» της Νοτιοκορεατικής εταιρείας.

Θα βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα «E-GMP» («Electric Global Modular Platform») 800 Volt που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος Hyundai-KIA και θα έχει μεταξόνιο πιο μακρύ από το αντίστοιχο του Ioniq 5 (το οποίο είναι 3.000 χιλιοστά).

Το εσωτερικό του θα έχει τρεις σειρές καθισμάτων και οι επιβάτες του θα μεταφέρονται με άνεση. Στον εξοπλισμό του θα υπάρχει η ψηφιακή πλατφόρμα «Nvidia Connected Drive» η οποία έχει αρχίσει να τοποθετείται ήδη στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα του Ομίλου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τη Hyundai, το Ioniq 7 αναμένεται να παρουσιαστεί εντός των πρώτων μηνών της επόμενης χρονιάς, αν και δεν αποκλείεται να γίνει αυτό λίγο πριν το τέλος του 2022. Το νέο μοντέλο θα ενσωματώνει στο πάτωμά του μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες οι οποίες θα μπορούσαν να φτάσουν ως και τις 100 kWh. Αυτό είναι απαραίτητο για να μπορούν να δίνουν μια θεωρητική μέγιστη αυτονομία 645 χλμ.

Όπως γνωρίζουμε, αυτές θα δύνανται να φορτίζουν και σε ταχυφορτιστή παροχής 350 kW. Από τη Hyundai αναφέρεται ότι σε μια τέτοια περίπτωση, σε χρονικό διάστημα μόλις πέντε λεπτών της ώρας, θα μπορούν να γεμίσουν με ενέργεια η οποία να επαρκεί για να κινήσει το όχημα για μια απόσταση 100 χλμ.

Το ενδιαφέρον είναι πως η συγκεκριμένη πλατφόρμα («E-GMP») εξελίχθηκε με τρόπο, ώστε να μπορεί να υποστηρίζει και επαγωγική φόρτιση των μπαταριών, όταν η συγκεκριμένη τεχνολογία θα είναι έτοιμη προς εφαρμογή στην πράξη.

Αναφορικά με το πώς θα κινείται το Ioniq 7, οι πληροφορίες δεν έχουν οριστικοποιηθεί. Το νέο μοντέλο είτε θα έχει τους δύο ηλεκτροκινητήρες του Ioniq 5 (μέγιστης συνδυαζόμενης ισχύος 306 ίππων και μέγιστης συνδυαζόμενης ροπής 605 Nm), είτε αυτούς του KIA EV6 GT το οποίο έχει μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 585 ίππους και μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή 740 Nm.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Αφήστε μια απάντηση