Σοκ στη Λέσβο με τις αποκαλύψεις για τον 53χρονο αστυνομικό – Το προφίλ “Μέγας Αλέξανδρος” και οι πιέσεις στην 14χρονη

Σοκ στη Λέσβο με τις αποκαλύψεις για τον 53χρονο αστυνομικό – Το προφίλ “Μέγας Αλέξανδρος” και οι πιέσεις στην 14χρονη

Οι κάτοικοι του νησιού κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο υπεράνω πάσης υποψίας, ενώ οι γονείς των αθλητριών της τοπικής ομάδας βόλεϊ τον εμπιστεύονταν να μεταφέρει με το αυτοκίνητο τα παιδιά τους στο σπίτι μετά τις προπονήσεις.

Ο 53χρονος εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής βόλεϊ σε σύλλογο νησιού φέρεται να είχε πλησιάσει κι άλλες ανήλικες, ενώ επικοινωνούσε μέσω λογαριασμού με ψευδώνυμο με τα κορίτσια. Ο συλληφθείς διατηρούσε λογαριασμό στα social media με το όνομα “Μέγας Αλέξανδρος”.

Ο προπονητής, όπως τονίζεται, συνήθιζε να συνοδεύει στα σπίτια τους αρκετά κορίτσια μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης. Ο 53χρονος ζητούσε από το κορίτσι γυμνές φωτογραφίες, ενώ κατηγορείται ότι την βίασε έξω από το αυτοκίνητό του.

Η μητέρα της 14χρονης ανακάλυψε ύποπτη συνομιλία της κόρης της στα social media με τον λογαριασμό που είχε δημιουργήσει ο 53χρονος, στην οποία ζητούσε από την ανήλικη άσεμνες φωτογραφίες και βίντεο. Ενώ όπως είπε στους αστυνομικούς φαινόταν να είναι ιδιαίτερα πιεστικός προς την κόρη της. Στη συνέχεια η γυναίκα έκανε την καταγγελία στις αρμόδιες αρχές για όσα της εκμυστηρεύτηκε η κόρη της για τον εφιάλτη που ζούσε όλο αυτό το διάστημα.

Με ανάρτησή του στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσής του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην υπόθεση σύλληψης του αστυνομικού για τον βιασμό ανηλίκου. “Δεν υπάρχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ για επίορκους, για τους ελάχιστους που δεν τιμούν τη στολή τους. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας συνέλαβε έναν αστυνομικό για βιασμό ανηλίκου. Συμβάλλει έτσι στη διαφάνεια και την ενίσχυση της αξιοπιστίας της ΕΛ.ΑΣ στην κοινωνία” διαμήνυσε.

Δεν υπάρχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ για επίορκους, για τους ελάχιστους που δεν τιμούν τη στολή τους. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας συνέλαβε έναν αστυνομικό για βιασμό ανηλίκου. Συμβάλλει έτσι στη διαφάνεια και την ενίσχυση της αξιοπιστίας της ΕΛ.ΑΣ στην κοινωνία.
— Τάκης Θεοδωρικάκος (@theodorikakosp) July 30, 2022

Η μητέρα της 14χρονης είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση για τα όσα συνέβησαν στο παιδί της. Δεν παρέλειψε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα σε όλα τα παιδιά που έχουν υποστεί κακοποίηση, να μιλήσουν και να εμπιστευτούν τους γονείς τους.

“Ο κύριος αυτός, είναι εκεί που πρέπει να είναι. Το μόνο μήνυμα που έχω να στείλω είναι ότι ο κύριος αυτός να τιμωρηθεί, να μην υπάρχουν άλλα κορίτσια όπως το δικό μου παιδί. Εγώ συγχαίρω την κόρη μου που βρήκε την δύναμη και αυτός ο άνθρωπος θέλω να τιμωρηθεί όσο δεν πάει. Όχι μόνο εκείνος, οποιοσδήποτε ακουμπάει άλλων παιδιά, γιατί είναι άρρωστοι άνθρωποι”.

Το μήνυμα που στέλνει στα παιδιά, είναι: “να μιλήσουν, να βρουν τη δύναμη και να μιλήσουν. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι τον εμπιστευτήκαμε με κλειστά μάτια και λόγω της ιδιότητάς του, της δουλειάς του. Τον είχαμε εμπιστευτεί, αλλά δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι κανέναν τελικά”.

Αναφέρει ότι πάντα άφηνε το δικό της παιδί τελευταίο για να το συνοδεύει στο σπίτι του και ότι δεν τον είχαν υποπτευθεί. “Υπήρχε ένας φόβος στη μικρή, ο οποίος ευτυχώς, επειδή είμαι πάρα πολύ κοντά και στα δύο παιδιά, το κατάλαβα αμέσως και κοίταξα το κινητό της. Αυτό πρέπει να κάνουν όλοι οι γονείς γενικά”, λέει η μητέρα της 14χρονης στον Alpha.

“Δυστυχώς, το λέω, δεν πρόλαβα γιατί ο κύριος ήταν πολύ ‘έξυπνος’ λόγω της ιδιότητάς του. Προφυλασσόταν πάρα πολύ, αλλά ο Θεός τελικά μας δικαίωσε”, τονίζει και συμπληρώνει: “Την εκβίαζε, δεν μου είπε με ποιον τρόπο αλλά την εκβίαζε”.

“Θέλω να τιμωρηθεί. Θέλω να το πληρώσει εκείνος, σωματικά, ψυχικά και να το πληρώσει με το ίδιο νόμισμα”, είπε και κατέληξε λέγοντας ότι όλη η τοπική κοινωνία βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειάς της.

Αφήστε μια απάντηση