Πώς λειτουργεί η ανάρτηση στο Citroen C5 X plug-in hybrid; (+video)

Η Citroen, διαχρονικά, είναι το συνώνυμο της άνεσης και τα μοντέλα της ξεχωρίζουν και σε αυτόν τον τομέα. Αναμενόμενα, το νέο C5 X δεν θα μπορούσε να ξεφεύγει από αυτόν τον κανόνα.

Πώς λειτουργεί η ανάρτηση στο Citroen C5 X plug-in hybrid; (+video)

Το Citroen C5 X παρουσιάστηκε ως ο πρωτοπόρος μιας νέας υποκατηγορίας εντός αυτής των crossovers με σκοπό τόσο να διακρίνεται από την πληθώρα αυτών όσο και να δικαιώνει την κατασκευαστική φιλοσοφία της γαλλικής εταιρείας.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι μηχανικοί της Citroen δημιούργησαν την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση «Advanced Comfort Active Suspension» την οποία τοποθετούν στα νέα μοντέλα της (αλλά και σε αυτά της DS Automobiles).

Το συγκεκριμένο σύστημα εξελίχθηκε για να μεταφέρει στη σύγχρονη εποχή τα πλεονεκτήματα της υδροπνευματικής ανάρτησης αναφορικά με την καινοτομία και την παρεχόμενη άνεση στους επιβάτες, χωρίς τα μειονεκτήματά της, δηλαδή την πολυπλοκότητά της και τα προβλήματα αξιοπιστίας της.

Το Citroen C5 X Plug-In Hybrid διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό του τη συγκεκριμένη ανάρτηση την οποία έχουν ρυθμίσει, ώστε να ταιριάζει στον χαρακτήρα του. Σύμφωνα με την εταιρεία, φρόντισαν να είναι πιο μαλακή σε ρυθμίσεις, ώστε να είναι απαράμιλλη στην κατηγορία για την ικανότητά της να απορροφά τις ταλαντώσεις και να είναι άνετη.

Για να γίνει κατανοητός ο τρόπος λειτουργίας της αλλά και να για να δείξει την αποτελεσματικότητά της, η Citroen ανήρτησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο στο οποίο μπορούμε να δούμε το C5 X Plug-In Hybrid να διέρχεται από κακοτεχνίες διαφόρων τύπων που πιθανόν να υπάρχουν στον δρόμο μας. Επίσης, μπορούμε να δούμε τον τρόπο που αντιδρά η ανάρτηση μεταξύ των τριών επιλογών του συστήματος παραμετροποίησης της, δηλαδή «Comfort», «Normal» και «Sport».

Επιπλέον, οι υπεύθυνοι για την εξέλιξη και την επιλογή των τελικών ρυθμίσεων της ανάρτησης εξηγούν πώς δούλεψαν και ποιες παραμέτρους έλαβαν υπόψη τους για να ολοκληρώσουν την εργασία τους η οποία διήρκησε περισσότερο από τέσσερα χρόνια.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Αφήστε μια απάντηση