Στο ένα χιλιόμετρο από το Δίστομο η φωτιά – Οι πρώτες εικόνες – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Στο ένα χιλιόμετρο από το Δίστομο η φωτιά – Οι πρώτες εικόνες – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που καίει αγροτική και δασική έκταση, στο Δίστομο Βοιωτίας, στη θέση Άγιος Μηνάς.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν αυτή την ώρα στην περιοχή 50 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 16 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Σε συνέχεια προηγούμενου μηνύματος στην #πυρκαγιά στο Δίστομο Βοιωτίας, επιχειρούν 50 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 16 οχήματα, 2 Α/Φ και 3 Ε/Π. — Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 29, 2022

Δείτε βίντεο από τη φωτιά στο Δίστομο (πηγή: Forecast Weather Greece)

Aυτή την ώρα οι κάτοικοι της περιοχής του Διστόμου μαζί με τους πυροσβέστες προσπαθούν να συγκρατήσουν τις φλόγες ώστε να μην φτάσουν στον Ελαιώνα και από κει σε κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με το Αντιδήμαρχο ,Παναγιώτη Δημάκα που είναι στην πρώτη γραμμή μαζί με τον Δήμαρχο Γιάννη Σταθά και με ομάδα εθελοντών της περιοχής “η φωτιά είναι επικίνδυνη καθώς βρίσκεται μέσα σε θαμνώδη δασική περιοχή που σε πολλά σημεία δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης”.

Όπως μάλιστα σημειώνει μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ «τα εναέρια μέσα που ήρθαν λόγω των ανέμων αλλά και του ανάγλυφου της περιοχής δεν μπορούσαν να προσφέρουν πολλά πράγματα και αυτή τη στιγμή επιχειρεί ένα ελικόπτερο».

Η φωτιά σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο «απέχει ένα χιλιόμετρο περίπου από το Δίστομο χωρίς να κινδυνεύει άμεσα το χωριό. «Προσπαθούμε να κόψουμε το μέτωπο της φωτιάς που κινείται προς το Δίστομο. Οι άνεμοι είναι ισχυροί ωστόσο όμως μέχρι στιγμής δεν δείχνουν να βοηθούν τη φωτιά για να κατευθυνθεί προς κατοικημένες περιοχές” υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Διστόμου καθώς θεωρεί την κατάσταση ιδιαίτερα κρίσιμη .Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχώς ενισχύονται καθώς φτάνουν στην περιοχή δυνάμεις από άλλες περιοχές της Βοιωτίας τη Φωκίδα, αλλά και τη Φθιώτιδα.

Αφήστε μια απάντηση