Πληθωρισμός: Θηλειά στο λαιμό ! Άγγιξε το 11,5% τον Ιούλιο – διπλάσιος για την καθημερινότητα των νοικοκυριών στην πραγματική οικονομία

Τρομάζουν τα νούμερα του πληθωρισμού όπως τα παρέδωσε η ΕΛΣΤΑΤ .

Στο 11,5% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση τον μήνα Ιούλιο στην Ελλάδα από 11,6% τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, με τον πληθωρισμό να παραμένει ιδιαίτερα υψηλός για ακόμα ένα μήνα. Η Ελλάδα είναι η έβδομη χώρα με τον υψηλότερο πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, ενώ τον Ιούνιο ήταν στην πέμπτη θέση.

Την ίδια ώρα, ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη αναμένεται να βρίσκεται στο 8,9% τον Ιούλιο, από 8,6% τον Ιούνιο.

Υψηλότερος από της Ελλάδας είναι ο πληθωρισμός στην Εσθονία (22,7%), τη Λετονία (21%), τη Λιθουανία (20,8%), τη Σλοβακία (12,8%), τη Σλοβενία (11,7%) και τη Ολλανδία (11,6%).

Το «κύμα» ακρίβειας συνεχίζει να πιέζει σημαντικά τα νοικοκυριά τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρωζώνη με τους πολίτες να δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν ακόμα και για τις βασικές τους ανάγκες.

Μεγαλύτερη άνοδο τιμών από την Ελλάδα είχε η Εσθονία, η Λετονία, η Λιθουανία και η Σλοβακία η Σλοβενία αλλά και η Ολλανδία με πιο υψηλή την αύξηση του δείκτη κατά 22% στην Εσθονία.

Με βάση τα πρώτα στοιχεία σε επίπεδο Ευρωζώνης που ανακοινώθηκαν σήμερα, οι αυξήσεις τιμών στον κλάδο ενέργειας συνεχίζονται, αλλά και στα είδη διατροφής και στα βιομηχανικά αγαθά εκτός ενέργειας.

Πηγή: documentonews.gr

the FAQ team

Αφήστε μια απάντηση