Νάσος Ηλιόπουλος: Στην Ελλάδα παρακολουθούνται αρχηγοί κομμάτων και δημοσιογράφοι

Δεν μπορεί Πολιτεία και Δικαιοσύνη να λειτουργούν με εκδικητικούς όρους, υπερασπίζεται το δίκιο του με την ίδια του τη ζωή τονίζει ο εκπρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
Την έντονη ανησυχία του για πιθανές αρνητικές εξελίξεις στην υγεία του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη μετά την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης υπό όρους από το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας εξέφρασε μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος.

«Το αίτημα του Γ. Μιχαηλίδη είναι δίκαιο. Αυτό που συμβαίνει είναι καθαρά εκδικητικό. Δεν μπορεί η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη να λειτουργούν με εκδικητικούς όρους. Ο Γ. Μιχαηλίδης υπερασπίζεται το δίκιο του με την ίδια του τη ζωή αυτή τη στιγμή. Δεν γίνεται να κάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Μας φοβίζει ότι μπορεί να έχουμε αρνητικές εξελίξεις όσο η ζωή ενός ανθρώπου βρίσκεται σε κίνδυνο», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος.

Ο ίδιος νωρίτερα αναφέρθηκε εκτενώς και στο θέμα των παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων, για το οποίο κλιμακώνεται η αντίδραση της αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητάει άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, προκειμένου μεταξύ άλλων να κληθούν να δώσουν απαντήσεις ο διοικητής της ΕΥΠ και ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο επικεφαλής της ΕΥΠ, είναι ο άνθρωπος που φρόντισε να αλλάξει το νόμο για να διορίσει έναν άνθρωπο χωρίς προσόντα στην υπηρεσία πληροφοριών, είναι ο άνθρωπος που για 48 ώρες τώρα δεν έχει αντιδράσει καθόλου για το θέμα της παρακολούθησης του αρχηγού του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος. Είναι τρομακτικό αυτό», επισήμανε ο κ. Ηλιόπουλος.

«Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη καταγγελία αυτή του Νίκου Ανδρουλάκη, έχουμε και την υπόθεση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, που όχι απλά δεν διερευνήθηκε, αλλά πέρασε και ολόκληρη τροπολογία ώστε η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών να μην μπορεί να απαντήσει σε έναν πολίτη για την παραβίαση του απορρήτου του.

Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες και για το ΚΙΝΑΛ φυσικά, που υπερψήφισε αυτή την τροπολογία, αν και έκανε την αυτοκριτική του.

Καλό σενάριο αυτή την στιγμή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν υπάρχει. Ή με δική του ευθύνη συντονίζει παρακολουθήσεις απέναντι σε δημοσιογράφους και πολιτικούς του αντιπάλους, ή έχει διαλύσει τόσο πολύ την ΕΥΠ που η χώρα έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι. Δυο μέρες τώρα ακούμε τον Μπάμπη Παπαδημητρίου, κυβερνητικό βουλευτή, να μας λέει ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των πολιτικών αρχηγών από ξένη χώρα!

Εμείς στηρίζουμε το αίτημα για τη σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για το ζήτημα των παρακολουθήσεων, αλλά δεν αρκεί. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις για το λογισμικό Predator, που βέβαια δεν τις περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη -τον υπεύθυνο για την παραβίαση του κράτους δικαίου στην χώρα μας. Το μόνο που περιμένουμε είναι η κυβέρνησή του να φύγει για να ανασάνει η χώρα!».

«Δυστυχώς η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι μονάχα μια χώρα που καταγράφει διαρκώς αρνητικά ρεκόρ σε όλους τους οικονομικούς δείκτες και στους δείκτες για την πανδημία. Είναι μια χώρα στην οποία διαρκώς παραβιάζεται κάθε έννοια περί Δικαίου και δικαιοσύνης», τόνισε.

the FAQ team

Αφήστε μια απάντηση