Λέσβος: Απομακρύνθηκαν 130 άτομα από το χωριό Βρίσα – Ενεργό το βόρειο μέτωπο

Ενεργό παραμένει το βόρειο μέτωπο της φωτιάς που αναζωπυρώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι κοντά στο χωριό Βρίσα της Λέσβου, από το οποίο απομακρύνθηκαν 130 κάτοικοι, μετά από εντολή εκκένωσης που εξέδωσε το 112.

Σε κάποιες περιπτώσεις ηλικιωμένων χρειάστηκε να επέμβουν οι αρχές, καθώς η μεταφορά τους ήταν αδύνατη, ενώ ένα άτομο απεγκλωβίστηκε πριν κυκλωθεί από τις φλόγες, σε δασική περιοχή.

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση εν εξελίξει πυρκαγιάς, συνέδραμε με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα στην εκκένωση του οικισμού της Βρίσας στη Λέσβο. Πιο συγκεκριμένα, -26- αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου με -10- οχήματα και τη συνδρομή πτητικού μέσου, προέβησαν στην προληπτική απομάκρυνση -130- πολιτών από τον παραπάνω οικισμό, ανέφερε το lesvosnews.net.

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς κοντά στο χωριό Βρίσα της Λέσβου, μετά τη νέα αναζωπύρωση που σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, το μεγαλύτερο μέρος του μετώπου έχει οριοθετηθεί, ωστόσο η επιχείρηση κατάσβεσης συνεχίζεται, καθώς το βόρειο μέτωπο βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή.

Το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στο χωριό Βρίσα και για τον λόγο αυτόν οι αρχές διέταξαν την εκκένωσή του, στέλνοντας και μήνυμα από το 112 στους κατοίκους.

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
🆘 Αν βρίσκεστε στη #Βρίσα #Λέσβος εκκενώστε τώρα προς #Πολιχνίτος
‼️ Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας
Οδηγίες αυτοπροστασίας ℹ️ https://t.co/9lipugtsn0@pyrosvestiki
— 112 Greece (@112Greece) July 27, 2022

Στην κατάσβεση συμμετείχαν και εναέρια μέσα και συγκεκριμένα τα τρία air tractor, τα δυο πετζετέλ και το ελικόπτερο.

Η φωτιά βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή, χαρακτηρίζεται πολύ δύσκολη και ανησυχεί ιδιαίτερα, πολύ περισσότερο όταν για αύριο Πέμπτη ο δείκτης επικινδυνότητας λόγω της ενίσχυσης των ανέμων είναι πολύ αυξημένος για τη Λέσβο.

Επιχειρούν, ογδόντα- πέντε πυροσβέστες, 5 Πεζοπόρα, 21 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

the FAQ team

Αφήστε μια απάντηση