Σάλος στο Προεδρικό: Το βαρύ ατόπημα της ΠτΔ με αναφορά υπέρ της αποφυλάκισης Λιγνάδη και η παραίτηση της αρμόδιας ρεπόρτερ της ΕΡΤ με αιχμές για άνωθεν παρεμβάσεις!

Βαρύ ατόπημα της Κατερίνας Σακελλατοπούλου χθες το βράδυ στο σουαρέ – μάζωξη ,στο Προεδρικό, την ώρα που πολίτες από τον Έβρο και την Μυτιλήνη μεχρι την Ηλεία, περνούσαν δραματικές ώρες καθως περιουσίες – σπίτια – ζώα τα κατάπιναν οι φλόγες, ενώ σε πολλές περιπτώσεις κινδύνευαν και οι ίδιοι, να αναφερθεί στην αποφυλάκιση του “κολλητού” της Δημ Λιγνάδη με θετικό τρόπο. Η ΠτΔ που δεν πήρε ποτέ θέση για τη Νοβάρτις, έσπευσε ουσιαστικά να “ξεπλύνει” τον καταδικασμενο για 2 βιασμούς ανηλίκων πρώην Διευθυντή του Εθνικού, δηλώνοντας πως η Δικαιοσύνη δεν πρέπει να απονέμεται με βάση το “κοινό περί δικαίου αίσθημα”!

Λίγη ώρα μετά τη Δεξίωση στο Προεδρικό έσκασε σαν “βόμβα” στα πολιτικο-δημοσιογραφικά πηγαδάκια η παραίτηση της ρεπόρτερ της ΕΡΤ που καλύπτει το ρεπορτάζ της ΠτΔ, με αιχμές μάλιστα για παρεμβάσεις!

Η Χρύσα Ρουμελιώτη που κάνει επί δεκαετίες το ρεορτάζ στο Προεδρικό ανακοίνωσε την παραίτηση της με μήνυμα «φωτιά» στο Facebook, μετά τα όσα έγιναν στο Προεδρικό Μέγαρο, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, να προβαίνει σε βαρύ θεσμικό ατόπημα αναφερόμενη στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. «Η Δικαιοσύνη δεν απονέμεται με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους», είπε μεταξύ άλλων ενώ συμπλήρωσε ότι «τα θεσμικά αντίβαρα, δεν υποτάσσονται στις πλειοψηφίες και τους εφήμερους συσχετισμούς».

Μετά από τη δεξίωση για τη γιορτή της Δημοκρατίας και τα όσα έγιναν, η δημοσιογράφος ανακοίνωσε την παραίτησή της αναφέροντας τα εξής:

«ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ

Το χοντρό βιβλίο που άνοιξε στην πρώτη του σελίδα το 1989, κλείνει σήμερα με εκκωφαντικό κρότο το οπισθόφυλλό του.

Το νέο που θα αρχίσει τώρα να γράφεται, θα είναι σίγουρα πιο ενδιαφέρον, απελευθερωμένο και δημιουργικό.

Οι εξελίξεις εξάλλου που προδιαγράφονται μας θέτουν και πάλι το δίλημμα: αξιοπρεπείς, χρήσιμοι και αξιόπιστοι ή δουλικοί και κόλακες;

Στο δύσκολο παζλ προστίθενται δύο σκοτεινές ψηφίδες.

—–Δεν υπάρχουν πια βράχοι, όπως η Βλάχου, ο Καραπαναγιώτης, ο Φυντανίδης, ο Παπαϊωάννου… που τα κύματα των παρεμβάσεων σπάγαν και μέναν στα γραφεία τους, χωρίς να αγγίζουν τη δουλειά των συντακτών.

—–Δυστυχώς, αυτό το ξέρουν, όσοι επιφανείς, αγνοώντας τις συνταγματικές επιταγές, παρεμβαίνουν.

ΤΙ ΜΈΝΕΙ ΛΟΙΠΌΝ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΕΙΣ;

Η περιφρούρηση της αξιοπρέπειάς μας και η προάσπιση της αξιοπιστίας μας. Επ αυτού κρινόμαστε εξάλλου.

Όχι από τους επιφανείς, αλλά από τους αναγνώστες, τους ακροατές και τους τηλεθεατές μας.

Καλή ΔΥΝΑΜΗ σε όλους. Καλή ΞΕΚΟΎΡΑΣΗ, γιατί μας περιμένουν δύσκολα».

Πηγή: ieidiseis.gr
the FAQ team

Αφήστε μια απάντηση