Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο μίνι Jeep

Η Jeep ετοιμάζεται πυρετωδώς να παρουσιάσει και επίσημα το πρώτο μικρό SUV της, το οποίο θα τοποθετηθεί στην γκάμα της κάτω από το Renegade.

Όντας μέλος του γκρουπ Stellantis, η Jeep εκμεταλλεύεται κάθε δυνατότητα που της δίνεται, με αποτέλεσμα να επεκτείνει την γκάμα της και κάτω από το Renegade, με ένα νέο μικρό μοντέλο.

Το μικρό SUV το οποίο ακόμα δεν έχει όνομα (πιθανολογείται το Jeepster) πρόκειται να παρουσιαστεί σύντομα και η Jeep βάζει τις τελευταίες πινελιές στο αμάξωμα και στα μηχανικά του μέρη.

Όπως βλέπουμε από τα επίσημα σκίτσα που έχουν δοθεί στην δημοσιότητα, το “baby Jeep” θα διατηρεί αρκετά από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της μάρκας, με κυριότερο τη γνωστή μάσκα που θυμίζει τα μεγαλύτερα μοντέλα της εταιρίας.

Το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Stellantis στο Tychy στην Πολωνία μαζί με άλλα νέα μοντέλα της εταιρίας όπως η επερχόμενη Alfa Romeo Brennero και η επόμενη γενιά του Fiat 500X.

Το νέο μικρό Jeep θα έχει βενζινοκίνητες υβριδικές εκδόσεις και σίγουρα θα υπάρχει και αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Η κίνηση θα μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο αν θα υπάρχει τετρακίνηση (το πιθανότερο να συμβεί σε κάποια ηλεκτρική έκδοση με δύο μοτέρ).

Το νέο “baby Jeep” αναμένεται στην αγορά πριν κλείσει η χρονιά, και η έναρξη των πωλήσεων θα γίνει στους πρώτους μήνες του 2023.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Αφήστε μια απάντηση