Αυτό είναι το πόρισμα-σοκ για τη Μαλένα και την Ίριδα -Πέθαναν από ασφυξία, τι αναφέρει

Σοκάρουν για ακόμα μια φορά τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Σήμερα παραδόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. το πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας.

Οπως παρουσιάζει το iefimerida, στο πόρισμά τους οι δύο εμπειρότατοι ιατροδικαστές Καρακούκης-Καλόγρηας, αναφέρουν ξεκάθαρα ότι ο θάνατος και των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου ήταν προϊόν εγκληματικής ενέργειας και συγκεκριμένα ασφυξίας.

Αυτό είναι το ιατροδικαστικό πόρισμα για το θάνατο της Μαλένας και της Ιριδας

Αναλυτικά, στο πόρισμα αναφέρεται, μεταξύ άλλων:

«Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί, σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας, στο βίαιο μηχανισμό θανάτου.

Εν συνεχεία, με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξής νεκροψιακά-παθολογοανατομικά-φωτογραφικά ευρήματα:

Εκδορές κατά το ριζορίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρειά, κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών.

Κακώσεις, εν ζωή γενόμενες, στοματικού βλενογόννου/άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο του αβάπτιστου θήλεος Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών, σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος».

Το πόρισμα βρίσκεται ήδη από νωρίς στα χέρια των αξιωματικών του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής και, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αναμένονται νέες εξελίξεις στην υπόθεση.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι «η υπόθεση θα φτάσει μέχρι το τέλος και όλα θα βγουν στο φως», κάτι που φαίνεται ότι γίνεται με την κατάθεση του πορίσματος των έμπειρων ιατροδικαστών.

Να σημειωθεί ότι σήμερα θα καταθέσουν οι γονείς της Ρούλας Πισπιρίγκου και η αδελφή της, καθώς ο κύκλος της έρευνας προχωρά.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε καταθέσει και ο Μάνος Δασκαλάκης.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό, κατηγορούμενη για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας, με τη χορήγηση κεταμίνης.

Αφήστε μια απάντηση