“Σχεδιασμένη” κίνηση Ερντογάν: Θέτει επίσημα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ το αίτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου! Ακολουθεί ο διαμελισμός του…

Σύμφωνα με το δημοσίευμα,της κυριακάτικης «Σαμπάχ»,  ο Τούρκος πρόεδρος στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα στη Μαδρίτη, θα παρουσιάσει τις θέσεις της Τουρκίας με ειδικά έγγραφα και φακέλους.

Από τη μία πλευρά θα παρουσιασει με στοιχεία τα όπλα που έδωσαν η Σουηδία και η Φινλανδία στην τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG/PYD, ενώ θα καταθέσει και αποδεικτικά για την οικονομική και πολιτική υποστήριξη που φέρεται να παρέχουν οι δύο σκανδιναβικές χώρες στην εν λόγω οργάνωση.

Από την άλλη πλευρά, όμως,  κατά τη «Σαμπάχ», «στο τραπέζι θα βρεθεί στην κρίσιμη σύνοδο του ΝΑΤΟ κι η κλιμάκωση της έντασης της Ελλάδας στο Αιγαίο λόγω της κατάφωρης παραβίασης του διεθνούς δικαίου. Ο οπλισμός των νησιών με αποστρατικοποιημένο καθεστώς, που αποτελεί ‘ουσιαστική παραβίαση’ των συμφωνιών του Παρισιού του 1947 και της Λωζάνης του 1923, καθώς και προκλητικές επισκέψεις σε επίπεδο υφυπουργού Άμυνας καταγράφηκαν επίσης από την Τουρκία. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα αποδείξει στους συμμάχους με έγγραφα τα γεγονότα που αρνείται η Αθήνα».

Επιδίωξη σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ είναι να πειστούν οι Σύμμαχοι ότι η Ελλάδα παραβιάζει όρους των συνθηκών της Λωζάννης (1923) και του Παρισιού (1947) χαρακτηρίζοντας ως πρόκληση την επίσκεψη Ελλήνων αξιωματούχων στα νησιά (δηλαδή σε ελληνικό έδαφος).

the FAQ team

Αφήστε μια απάντηση