Η αναγέννηση της Porsche 914

Είναι μια πρόταση από έναν ανεξάρτητο σχεδιαστή που του αρέσουν τα αυτοκίνητα και ιδιαίτερα τα μοντέλα της Porsche, με την οποία θα θέλαμε να «ταυτιστεί» η επαναφορά του κωδικού 914.

Χρησιμοποιώντας ως βάση την Boxster πρώτης γενιάς (986), ο Ιταλός αρχιτέκτονας και λάτρης των αυτοκινήτων Andrea Grottaroli, σχεδίασε μια νέα εκδοχή της Porsche 914.

Το σχέδιο του Grottaroli συνδυάζει με πολύ όμορφο τρόπο τις κλασικές γραμμές της 914 με τη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα της Porsche. Είναι χαρακτηριστικό το ότι οι αναδυόμενοι προβολείς της 914, έχουν δώσει τη θέση τους σε στενά φωτιστικά από LEDs και στο πίσω μέρος, η φωτιστική «ταινία» που καλύπτει όλο το πλάτος του μοντέλου, δίνουν το στίγμα της σύγχρονης προσέγγισης. Το Targa αμάξωμα με τον φαρδύ βραχίονα και το αφαιρούμενο μέρος της οροφής, ήταν φυσικό πως θα παρέμενε στη νέα έκδοση ως απόλυτα χαρακτηριστική του μοντέλου.

Αυτό που «λείπει» από το νέο σχέδιο, είναι οι αεραγωγοί πίσω από τις πόρτες και αυτό προφανώς οφείλεται στο ότι η πρόταση του Grottaroli δεν είναι σίγουρο αν θα έχει κινητήρα εσωτερικής καύσης ή ηλεκτρικό. Ο σχεδιαστής ασχολήθηκε και με το εσωτερικό της εκ μετατροπής Boxster, επεμβαίνοντας με ιδιαίτερη προσοχή, διατηρώντας το ρετρό ύφος με κάποια σύγχρονα στοιχεία. Όπως και στην 914, υπάρχουν τρία στρογγυλά όργανα πίσω από το τιμόνι, συμπεριλαμβανομένου του στροφόμετρου στη μέση ως αναλογικό στοιχείο.

Τα δύο εξωτερικά όργανα είναι σχεδιασμένα σε ψηφιακές οθόνες, κάτι που ισχύει και για τα υπόλοιπα χειριστήρια. Αντί για διακόπτες και κουμπιά, υπάρχουν δύο οθόνες αφής τοποθετημένες η μία πάνω από την άλλη, οι οποίες πλαισιώνονται από ανθρακόνημα. Ο Grottaroli έχει εκφράσει την επιθυμία να προχωρήσει στην υλοποίηση τουλάχιστον ενός αυτοκινήτου αλλά ακόμα δεν έχει ούτε ο ίδιος εικόνα για το πότε θα μπορούσαμε να περιμένουμε να δούμε ένα πραγματικό αυτοκίνητο. Όπως και να έχει, η εντυπωσιακή σχεδίαση του πρωτοτύπου μας έχει τραβήξει την προσοχή και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε ότι νεότερο προκύψει από Ιταλία μεριά.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Αφήστε μια απάντηση