“Μα τον Τουτάτη, σκλάβοι στον 21ο αιώνα δε θα γίνουμε!”: Με Αστερίξ το κάλεσμα της ΚΝΕ στην αυριανή απεργία (vid)

Με ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από τον αγαπημένο Αστερίξ, όπου οι σκλάβοι στην αρχαία Αίγυπτο «διευθετούν» τον χρόνο εργασίας τους, η ΚΝΕ καλεί τους νέους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στη μεγάλη απεργία στις 10 Ιουνίου γιατί…«μα τον Τουτάτη, σκλάβοι στον 21ο αιώνα δε θα γίνουμε!».

Να πετάξουν το νομοσχέδιο Χατζηδάκη στα σκουπίδια και να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις, καλεί τους εργαζόμενους το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, σε σχόλιο σχετικά με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτηρίζει «έκτρωμα».

«Όσο θράσος κι αν επιστρατεύσει ο υπουργός Εργασίας, για να παρουσιάσει ως δήθεν φιλεργατικό το νομοθετικό του έκτρωμα, δεν πείθει κανέναν», σημειώνει ο Περισσός.

Και προσθέτει: «Όταν ο αριθμός των νόμιμων υπερωριών αυξάνεται από τις 120 – που ισχύει σήμερα – στις 150 ώρες, όταν ταυτόχρονα ορίζεται ως ημερήσιο όριο νόμιμης υπερωρίας οι 3 ώρες, οι οποίες αν αθροιστούν στο οκτάωρο και στη μία ώρα υπερεργασίας φτάνουν τις 12 ώρες δουλειάς την ημέρα, τότε οι εργαζόμενοι έχουν μία επιλογή: Να πετάξουν το νομοσχέδιο Χατζηδάκη στα σκουπίδια και να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις!».

πηγή: libre.gr

Ελβίρα ΔρακάκηDog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Αφήστε μια απάντηση