Στην κορυφή των πωλήσεων τα pick-up στις ΗΠΑ

Δεν είναι τυχαίο που οι ΗΠΑ θεωρούνται ένας από τους εμπορικούς παράδεισους των pick-up καθώς πρόσφατη έκθεση αναφέρει πως πέντε στα δέκα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται ανήκουν σε αυτή την κατηγορία

Μπορεί η παγκόσμια αγοραστική τάση να έχει αναδείξει τα SUV και crossover σε απόλυτους πρωταγωνιστές της σύγχρονης αγοράς όμως στις ΗΠΑ η αγάπη του κοινού για τα pick-up φαίνεται πως δεν έχει επηρεαστεί στο ελάχιστο.

Σε πρόσφατη επίσημη αναφορά σχετικά με τις πωλήσεις της περασμένης χρονιάς υπογραμμίζεται πως πέντε από τα δέκα κορυφαία σε πωλήσεις μοντέλα της αγοράς των ΗΠΑ ήταν pick-up. Επί του συνόλου των 14,5 εκατομμυρίων αυτοκινήτων που πωλήθηκαν οι τρεις κορυφαίες θέσεις ανήκουν μάλιστα σε pick-up αντιστοιχώντας σε ποσοστό 13 % επί του συνόλου. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Ford με την σειρά F-Series στην οποία πρωταγωνιστεί το F-150 και τα μεγαλύτερα μοντέλα Super Duty. Αυτή η επίδοση συνεχίζει για 39η χρονιά την παράδοση της Ford να ηγείται με τον πλέον εμφατικό τρόπο στην κατηγορία. Τη δεύτερη θέση στα πιο καλοπουλημένα pick-up κατέλαβε το Chevrolet Silverado με το Dodge Ram να συμπληρώνει την κορυφαία τριάδα πωλήσεων.

Διαβάστε επίσης

Πώς θα σας φαινόταν μια ηλεκτρική αναβίωση του Toyota FJ Cruiser;

Η επόμενη γενιά Mercedes-Benz eSprinter διαθέσιμη και στις Η.Π.Α.

Ένα ειδικών αποστολών Ford Ranger

Αφήστε μια απάντηση