Συμμορφώνεται η Εκκλησία με την απόφαση της κυβέρνησης

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020, 10:39 πμ

…να απαγορευτούν οι λιτανείες λόγω 15 Αύγουστου

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και Μητροπολίτης Φιλίππων ,Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ Στέφανος μίλησε στον Αθήνα 9,84 και τον Γιάννη Λαβράνο.

Οπως είπε ο Σεβασμιώτατος “η Εκκλησία δεν θα κάνει λιτανείες, όπως ακριβώς δηλώθηκε” ,επισημαίνοντας ότι “δεν είναι καιρός για να συγκρουόμαστε, για θέματα που είναι τόσο απλά.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διερωτήθηκε ωστόσο “τι θα πείραζε αν γινόταν λιτανεία την ημέρα του εορτασμού της Παναγίας σε ένα χωριό ,όπου θα παραβρίσκονταν 10-15 πιστοί, γιατί οι άνθρωποι μέσα στις εκκλησίες έχουν ελαττωθεί ,λόγω αναίτιου φόβου” είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πρόσθεσε “Οι προτροπές δεν πρέπει να προκαλούν φόβο ,αλλά δύναμη. Πολλοί ηλικιωμένοι δεν βγαίνουν από τα σπίτια τους γιατί φοβούνται ότι θα πεθάνουν”.

“Περάσαμε κρισιμότερες καταστάσεις. Η ευσεβεία μας , οι εικόνες μας ήταν η ελπίδα μας” κατέληξε ο Μητροπολίτης Φιλίππων.

Σύμφωνα με τη ΚΥΑ η οποία ήδη έχει αποσταλλεί στις Ιερές Μητροπόλεις αναστέλλεται η διεξαγωγή κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος ,που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής εκτός των χώρων θρησκευτικής λατρείας . Η παρούσα απόφαση ισχύει από τη δημοσίευσή της μέχρι την 31η Αυγούστου.

Αφήστε μια απάντηση