Νίκος Παππάς: Η έκθεση Πισσαρίδη “σκούπα” στα σκληρά σημεία ( ιδιωτικοποιήσεις υποδομών και Ασφαλιστικό ) των 2 πρώτων Μνημονίων που δεν πρόλαβαν να εφαρμοστούν! Ενδιαφέρον να μελετηθεί η εμπλοκή εταιρείας του οικογενειακού περιβάλλοντος Σαμαρά στο Ελληνικό …

«Οι διεθνείς οργανισμοί επικαιροποιούν επί τα χείρω τις προβλέψεις τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, με τελευταίο το ΔΝΤ, το οποίο εκτιμά ότι η ύφεση μπορεί να φτάσει στο 12%», τόνισε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, προσθέτοντας ότι «ως αντίδοτο στην κατάσταση, η ΝΔ ετοιμάζει συνταγές οι οποίες έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποτύχει».

«Αποκλείουν τη συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών επιχειρήσεων από τα προγράμματα. Είναι μια καταστροφική λογική, που χτυπά στην καρδιά αυτό που ονομάζουμε μεσαία τάξη και όλη τη μισθωτή εργασία», σημείωσε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στη κυβέρνηση

Ο ίδιος μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 υπογράμμισε ότι «η έκθεση Πισσαρίδη, την οποία ακόμα περιμένουμε να κατατεθεί στη Βουλή, κρύβει στοιχεία του σκληρού πυρήνα των μνημονιακών προγραμμάτων, τα οποία δεν πρόλαβαν να εφαρμοστούν ή ακυρώθηκαν από τη δική μας διακυβέρνηση. Ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων υποδομών, ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού αλλά και μονιμοποίηση των αρνητικών εξελίξεων στα εργασιακά είναι μερικές από τις προβλέψεις της έκθεσης».

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει τη συνταγή της «ανόσιας της αγέλης» στην οικονομία και πως «οι τράπεζες αναδεικνύονται στον μεγάλο ασθενή της ελληνικής οικονομίας.

Χάρης Ζ.Κάποτε με έλεγαν “Ιανό”. Κάπου αλλού με είπαν “α-χειρο-ήθη”. Αλλού “κ Διευθυντή”…
– Μα ποιος είσαι, τελοσπάντων ;;;
– Ήμουν κάποιος άλλος. Μα τώρα άλλαξα, ρόλο…
( Επάγγελμα Ρεπόρτερ, 1975 / Μικελάντζελο Αντονιόνι / Μαρία Σνάιντερ – Τζακ Νίκολσον )
Κύριες και κύριοι, με περηφάνεια σας παρουσιάζω τον … Χάρη Ζ.! (Και σας υπόσχομαι … πολλά “όργια σε αυτήν την βίλλα”!).

«Για να βελτιώσουν τα δικά τους βιβλία, αποκλείουν τη συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών επιχειρήσεων από τα προγράμματα. Είναι μια καταστροφική λογική, που χτυπά στην καρδιά αυτό που ονομάζουμε μεσαία τάξη και όλη τη μισθωτή εργασία, η οποία εξαρτάται από την επιβίωση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων», συμπλήρωσε ο Ν.Παππάς.

Καταλήγοντας, αναφορικά με την επένδυση στο Ελληνικό, ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι θα έχει ενδιαφέρον να μελετηθεί η εμπλοκή εταιρείας που συνδέεται με το οικογενειακό περιβάλλον του κ. Σαμαρά.

Τέλος, όσον αφορά στη στοχοποίησή του σημείωσε ότι «κάποιοι θέλουν να εκδικηθούν την παράταξή μας για όσα πετύχαμε. Ορισμένοι πολιτικοί μας αντίπαλοι υπερβαίνουν τα εσκαμμένα. Ήταν υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον και αυτό πράξαμε, ρυθμίζοντας το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και εισπράττοντας φόρους διαφήμισης και τέλη χρήσης συχνοτήτων που δεν εισπράττονταν για χρόνια, ενώ σήμερα προχωρά το ξήλωμα βασικών ρυθμίσεων».

Αφήστε μια απάντηση